Prestige Reserve 2015


A globális borpiacon a prémium és ultra prémium kategóriában a borok minősítésével független, komoly reputációval bíró, konkrét személyekhez köthető szakmai és média műhelyek foglalkoznak, amelyek sokszor trendeket is ki tudnak jelölni, ezért ízlés- és piacformáló hatásuk is van.

Ezeknek a szakmai és média műhelyeknek meghatározó jellemzője a tesztelői kör állandósága, megbízhatósága, és függetlensége, amelyhez a fogyasztó (pro vagy kontra) jól tud viszonyulni.

A Prestige Reserve Club a fenti koncepció szerint folytatja munkáját immár tízedik éve, amely mind a zsűri összetételében és állandóságában, mind pedig az eddig díjazott borok reputációjában megmutatkozott.

2015 őszén a 7 kategória (fehér fajtabor, fehér cuvée, vörös fajtabor, vörös cuvée, rosé/siller, késői szüret/aszú, pezsgő) első 3 helyezettjének járó díjat ismét a Caprice ajánlotta fel, egy-egy gyémántokkal ékesített Medaillon d’Or kitűzőt (Caprice Diamond Award).

A 7 kategória első helyezettjei még ennél is értékesebb díjakban részesülnek szponzorainktól: Vicard Tonelleries, Progast Kft., Pauker Holding, Best of Budapest & Hungary, FlyBySense, Cardamon Design, Kárpátia Étterem).

A prémium borok szerepe egyre jelentősebb a gasztronómiában, amely mind az éttermi, mind pedig az otthoni étkezést felöleli. Az őszi fordulótól kezdődően, együttműködve a Magyar Sommelier Szövetséggel és a Best of Budapest & Hungary kiadójával külön figyelmet fogunk szentelni az ételbarát boroknak (Gourmet Selection).A díjátadóra és a közös ünneplésre a borászokkal ill. meghívott vendégeinkkel idén is stílszerűen a Kárpátia Éteremben kerül sor december 9.-én.