Élvezetes eklektika

Egy sikeres Cuvée összeállításához elõször is jó alapborokra van szükség, egy kis harmóniaérzékre és néha szerencsére. Ezekre az alapelvekre építve szerveztük meg a Club nyári összejövetelét, ahol a Lánchíd Palota Pezsgõszalonja, mint helyszín, a Vylyan Borászat borai a Cigar Tower szivarjai és az Arena Catering finom falatjai adták a keretet a Concorde Alapkezelõ Zrt. pénzpiaci információihoz.

 

Meghívott elõadó-vendégeink, Debreczeni Mónika és Dr. Zdeborszky György a Vylyan, Bilibók Botond vezérigazgató pedig a Concorde Alapkezelõ Zrt. képviseletében vett részt a klubestünkön, ahol sikerrel elegyítettük a testesebb vörös borokat, a fûszeres falatokat, a dûlõszelektált pénzügyi információkat és a füstös aromákat.

Harmath Csaba az Arena Catering képviseletében erre az alkalomra a Vylyan borokhoz komponált kanalas finomságokkal kényeztette klubtagjainkat és vendégeinket.


Csak ízelítõül álljanak itt a jól sikerült párosítások:

 

Vylyan Rizling 2008 - Hideg sült csirke citromos enyhén gyömbéres és chilis rebarbara chutney-n Vylyan Ördög 2007 - Sárga kaliforniai paprika, vékony, de érezhetõ réteg libamáj és cukkíni összepréselve és kigõzölve, pirítóson

 

Vylyan Pinot Noir 2006 - Füstölt fetával töltött pimientos paprika pácolva, rajta konfitált kacsa chiffonade megtépve érett olívaolajjal

 

 

Vylyan Cabernet Sauvignon 2006 - Õzgerinc kocka nagyon enyhén körbepirítva, utána kockázva egyik felén pirított morzsába, másik oldalán hecsedli mártásba mártva egy fél, házilag füstölt, még félig kocsonyás fõtt fürjtojással

 

Vylyan Mandolás 2006 - Turbolyás lencsesaláta sertésszûzzel
Vylyan Pillangó 2006 Hideg paprikáskrumplin borjúpofa-kocsonya

Ezen az estén sem sikerült nem érinteni a már érezhetõ válság hatásait. Egyrészt mivel a Vylyan befektetõje is pénzügyi szakember, másrészt egy alapkezelõ is sok szálon kapcsolódik a gazdasághoz, és mert mind két terület produktumának mi isszuk meg a levét.

 

Bilibók Botond szerint a válság negatív és kijózanító hatása arra kell, hogy inspirálja a befektetõket, hogy egyezõen a Concorde Alapkezelõ filozófiájával alaposan ismerjék meg a befektetési célpontjaikat és a pénzügyi termékeket, csökkentsék kockázatukat megfelelõ szintû diverzifikációval, ne üljenek fel trendeknek, megérzéseknek, ellenõrizetlen piaci információknak. A tõkepiac már megismert változékonyságán túl legyenek nyitottak új helyzetek kezelésére és gondolkodjanak hosszútávon.

 

 

Valószínûleg ez az átgondolt biztonságra törekvõ, stabil filozófia és az arra alapozott eredményes tevékenység is hozzájárult ahhoz, hogy a Concorde Alapkezelõ kétszer is elnyerte az Év Alapkezelõje díjat. Debreczeni Mónika méltán, büszkén mutatta be boraikat, hiszen az utolsó három évjárat elkényeztette a borászokat és a borrajongókat és ráadásként több nemzetközi elismerést is kiérdemeltek a közelmúltban, amelybõl csak párat emelnénk ki. 

 

Vinalies, Párizs Duennium - 2003 Aranyérem
Concours Mondial de Bruxelles - 2008 Montenuovo Cuvée 2006 Aranyérem
Prestige Reserve Díj - 2006 Cabernet Franc
Prestige Reserve Díj - 2006 Syrah
AVylyant választotta "a 2008-as év borászatának" a Vinbladet dán szakfolyóirat.
 

 

 

  Zdebroszky Úr, mint a Vylyan meghatározó tulajdonosa - aki borász felmenõkkel is dicsekedhet - is elégedett volt a pincészet fejlõdésével és eredményeivel, tudomásul véve, hogy egy borászati befektetés -amellett, hogy sokak számára igen romantikusnak tûnik- néha nagyon-nagyon hosszú idejû megtérüléssel jár különösen, ha ilyen válságos idõszakok is közbe jönnek. 

 

A franciák szerint is nyereséges vállalkozás a borászat, csak az elsõ kétszáz évet kell túlélni.

A tartalmas beszélgetést követõen lehetõség nyílt a borok kóstolásán túl azok beható tanulmányozására (elfogyasztására), kapcsolatteremtésre, laza klubozásra, amelyhez már jól jöttek a dominikai és kubai szivarok is.

 

 További képek ITT!