Jásdi & Vágó

 

 Egy Csopakit sohasem kell kvízezni

 

 

Ez a rendhagyó, de páratlan párosítás nagyon izgalmassá, vibrálóvá tette a Prestige Reserve Club Október 6.-i összejövetelét. Egy szkeptikus kvízmester és egy írói babérokra törő borász találkozása hozhat igazi meglepetéseket.

 

 

Amikor egy héttel az esemény előtt átadtam Vágó Istvánnak, Jásdi István: Szerenád a szőlőben című könyvét, meghökkent, hárító tekintetéből nem gondoltam volna, hogy ilyen felkészülten érkezik a klubestre.

 

A széljegyzetekkel és kiemelésekkel tarkított oldalak már árulkodtak az alaposságról, de az csak később derült ki, hogy a „művet” egy nagyon igényes, élvezetes, tanulságos és irodalmi értékeket is felvillantó alkotásnak tartja.

 

 

A dicsérő szavakra bizonyosan hatással voltak az est során felvonultatott dűlőszelektált Olaszrizlingek (Lőczedomb, SiralomVÁGÓ) és a komoly érlelési potenciállal rendelkező Ranolder fehérek (2002, 2008) is.

 

Jásdi István tényleg minden szempontból kutatta, kutatja a birtok és a dűlők titkait. Nem kétséges, hogy mára ő egy jeles képviselője a valódi faj és terroir borokat készítő borászatoknak.

 

 

Az ilyen találkozások pezsgését közvetlenségét, hangulatát, igazi ízét csak azok élvezhetik, akik részt vesznek a Club személyes hangulatú rendezvényein.

 

 

Figyelem jönnek a következők!

 

-Besenyei Péter és Gere Attila-2010.10.21. 19:00

 

-Bock József és Dr. Bárándy Péter- 2010.10.27 19.00