Csak a hír robbant!

 

Az ünnepélyes díjátadóra, 2011.11.19-én a bombariadónak „köszönhetően” kis késéssel és baráti környezetben 17:00-kor került sor az Ízek és Borok Kiállításon.

 

 

A Prestige Reserve Club által felkért zsűri, 2011-ben 4 kategóriában ítélte oda a Prestige Award-ot, a borszakma legkíválóbbjainak.

 

A legnagyobb presztízsű magyar borászat díját 2011-ben a St. Andrea Szőlőbirtok Pincészet nyerte el. Doszpod László klub elnök után elsőként a tavalyi nyertes, Szepsy István gratulált telefonon Dr. Lőrincz Györgynek.

 

Idén bővült a repertoár, ugyanis a legnagyobb presztízsű magyar borászat mellet Prestige Awardot kapott a legjobb „borétterm”, a Bock Bisztró, a legjobb borszaküzlet a Bortársaság Lánchíd és a legjobb „borbár”,
a Drop Shop.

 

A zsűri, amely alapvetően a bormédia képviselőiből és borszakértőkből áll, 2011.10.11-én hozta meg döntését egy kétfordulós szavazat során. A döntés szempontjai között fontos szerepet játszott a kiválasztottak jó hírneve, elismertsége, nem utolsó sorban termékeik és szolgáltatásaik kimagasló színvonala.

 

Az ünnepélyes díjátadón többen is felszólaltak egy-egy nyertest méltatva. Többek közt Gianni, Rohály Gábor, Niszkács Miklós, Tallián Hédi és Doszpod László
- a Prestige Reserve Club tulajdonosa és a díj megálmodója -.

 

Gianni a Bortársaság Lánchíd teljesítményéből a pontos szállítást és a megbízhatóságot emelte ki. Tallián Hédi a Drop Shop-os élményei hatására, Londonba álmodta magát.

Niszkács Miklós nem hogy sokallta, inkább még többet kívánt abból, amit Bíró Lajos és a Bock Bisztró véghezvitt az elmúlt években.

 

Rohály Gábor indirekt módon arra csodálkozott rá, hogy mire ilyen szerény ez a Lőrincz Gyuri. Doszpod László a fiatal borászat, borász és a presztízs érdekes egybeesését boncolgatta a díj kapcsán. Ezek a laudációk a mellékletben olvashatók.

 

 

(Fotó: Nyulasi Gábriel István)