Prestige Award 2013


Alapító: Prestige Reserve Club, Doszpod László

A Prestige Reserve Club a Prestige Award oklevelet 2013-ban 4 kategóriában adja át:

1. a legnagyobb presztízsű magyar borászatnak: Szepsy István
2. a legjobb borétteremnek: Borkonyha
3. a legjobb borbárnak: Kadarka Bár
4. a legjobb borszaküzletnek: Radovin Borkereskedés

A díjalapítás célja, hogy évente megválasszuk a borásztársadalomból, a legnagyobb tekintélynek, hírnévnek, elismertségnek, elfogadottságnak örvendő borászatot, boréttermet, borbárt, borszaküzletet.

 A zsűri tagjai a Prestige Reserve Club meghívására vesznek részt a szavazásban.
 A zsűribe független szakértőket, médiaszemélyiségeket hívunk meg, akik egyéni, elkötelezetlen
véleményük alapján szavaznak.
 A megválasztott a következő 2 évben nem választható újból.
 A szavazás lehet 1 vagy 2 fordulós.
 Egy zsűritag egy körben egy szavazatot adhat le.
 A szavazás az első fordulóban akkor érvényes, ha a lehetséges szavazatok több mint 50%-át megkapta. A mennyiben ez az arány az 1. fordulóban nem alakul ki, úgy a zsűri a 2. fordulóban a 2 legtöbb szavazatot kapottra szavazhat újból.
 Szavazategyenlőség esetén sorshúzás dönt.
 A szavazás, írásban történik (levél, e-mail, fax)
 A szavazást a Prestige Reserve Club bonyolítja le, évente, november hónapban.
A zsűri döntésének szempontrendszere a borászatra:
 a borászat szakmai tekintélye, teljesítménye,
 a borászat ismertsége, jó hírneve, hitelessége
 a borászat pozitív fogyasztói megítélése
 a borászat borainak kiválósága, elismertsége,
 a márka/ák pozícionálása, ismertsége, elfogadottsága
 a vállalkozás sikeressége, piaci pozíciója
 a borászat forgalmazási csatornái, értékesítési helyei


A zsűri döntésének szempontrendszere a legjobb borétterem, borbár és a legjobb borszaküzlet kiválasztásához:

- a borkínálat minősítése (terjedelme, mélysége, sokszínűsége, minősége),
- az ételkínálat minősége, választéka, összhangja a borkínálattal,
- a borok fogyasztóbarát árazása, és szakszerű tárolása,
- a személyzet (sommelier, eladó, kiszolgáló) szakmai felkészültsége és munkája,
- valamint a hely esztétikus kialakítása, felszereltsége és hangulata

Zsűritagok:

Baji Ferenc Bányai Gábor Bozzai Zsófia dr. Csizmadia András Darin Sándor Doszpod László dr. Lőrincz György Ember Sándor Fabók Mihály Freed Péter Freund Tamás Gerenday Bars Ágnes Gianni Annoni Harmath Csaba Herczeg Ágnes Jakabffy László Káli Ildikó Kapuvári Gábor Kling József Kovács András István Kozma Kálmán Mátyók József dr. Mészáros Gabriella Mezei Tamás Nagy Sebestyén Németh Ágnes Németh Richárd Niszkács Miklós Nyulasi Gábriel István Ördög Bálint Dr. Pelyhe Szilárd Robert Smyth Rohály Gábor Ruck Levente Szepsy István Tallián Hedvig Tompa Imre Takler Ferenc

A Vándordíj: Bacchus szobor, valamint a díj szponzorai által tett felajánlások

Díjátadás: 2013. December 11., 15.00 Kárpátia étterem, Prestige Award Gála