Egy jóízű ünnep: a minőség presztízse

 

 

 

 

 

 

A Prestige Reserve Club a 2012-es év első félidei eredményeit a Manna Lounge-ban rendezett ünnepélyes sajtófogadáson 2012.06.28-án hirdette ki, és adta át az okleveleket a védjegyviselés jogát elnyert borászatoknak.

Első ízben kerültek odaítélésre a Best Buy kategória versenyzőinek is a megkülönböztető jelzések, amelyek az egyre inkább ár- és értéktudatossá váló fogyasztók felé jelentenek egy nagyon egyértelmű üzenetet: Jó borok, jó áron! Biztosan megéri!

A zsűri a csúcsborokon (Prestige Reserve Medaillon d’Or és Grand Award) kívül 4 kategóriában értékelte a 2011-es újborokat is. (TOP 10 Újbor)

 

 

A délutáni ünnepélyes díjátadót egy szakmai konferencia előzte meg, amelynek témája a magyar bor presztízsének újrateremtése volt. Az előadók – dr. Rohály Gábor, Szepsy István, dr. Niklai Ákos, Molnár Artúr, Gál Helga, Doszpod László – az ismertségen és a jó reputáción túli presztízstartományt vizsgálták sok oldalról közelítve. Így: fennállnak-e már a presztízs újrateremtésének feltételei; mi a szaksajtó, a természeti erőforrások és a személyesség szerepe; milyen módszerek és kommunikációs technikák segíthetik ezt a folyamatot, mi lehet a turizmus szerepe, és hogy kik azok a bornagykövetek.

 

Megtudhattuk továbbá, hogy milyen kritériumok alapján áll össze 2012 decemberére a Prestige Reserve TOP 100 (99+1) válogatottja. A 33 kategória 3 első helyezettje és a legmagasabb pontszámot kapott bor adja ki ezt a kerek számot.

 

A szakmai rendezvény folytatásaként 19 órától 10 top borászat (Bock, Szepsy, Szent Tamás, Disznókő, Feind, Kertész, St. Andrea, Kovács Nimród, Günzer Tamás, Dúzsi Tamás) tartott a meghívott vendégek, a szaksajtó és a borszerető nagyközönség számára egy sétáló borkóstolót a díjnyertes boraikból és aktuális szortimentjükből.

 

Sok pozitív, kedvező feltétellel, jó hírekkel térünk vissza ősszel, bízva az újabb szép és nagy borok felbukkanásában, amelyekről november végén az Ízek és Borok kiállításon illetve decemberben a Kárpátiában rendezendő Prestige Award eredményhirdetésen és gálavacsorán tudhatják meg a részleteket.