Prestige Reserve és Prestige Award 2014

A Prestige Reserve Club zsűrijének éves értékelése alapján a Prestige Reserve védjegyet elnyerő borok és a Prestige Award-ot kiérdemelt borászat, borbár, borétterem és borszaküzlet díjátadójára 2014.12.10-én került sor a Kárpátia Étteremben.
A Niklai Ákos és Mezei Tamás nevével fémjelzett Kárpátia immár 5. éve ad otthont a díjátadó rendezvénynek, amely egyben egy szimbolikus helyszín is, kifejezve, hogy a megmérettetésen a Kárpát-medence borászatainak részvételére számítunk.
A díjátadóra a díjazott borászatok, a sajtó, a zsűritagok és támogatóink jelenlétében került sor, amelyet egy élvezetes kóstoló követett a nyertes borokból.Prestige Reserve 2014 Ősz

A díjak átadására 2 kategóriában került sor. A Vinum Bonum, a jó borok, a Prestige Reserve Médaillon d’Or pedig a kiváló borok cégéreként díszíti majd a borosüvegeket.
A zsűri képviseletében Doszpod László, Kozma Kálmán, Niszkács Miklós és Csizmadia András gratulált a nyerteseknek.
A díjátadó aktuális szakmai témája a terroir bor kérdése volt, ami előrevetítette a Club azon szándékot, hogy 2015-ben a mélyére ásson ennek a fogalomnak és a boroknak a borászokkal együtt.Caprice Diamond Award
Mind a borok, mind a borértékelés szempontjából fontos dolog időszakonként mérleget vonni. Jó döntéseket hoztunk? Helyes és helytálló volt a zsűri értékelése? Mennyire időtállóak a díjazott borok? Az elmúlt 5 év teszteredményeinek összesítése alapján 7 kategóriában (rosé, késői szüret, aszú, fehér fajtabor, fehér cuvée, vörös fajtabor, vörös cuvée) kategóriánként a legjobb három bort emeltük ki és díjaztuk támogatónk, a Caprice, segítségével, így az oklevelek mellé minden borászat egy gyémántokkal ékesített kitűzőt is kapott. Vendégeink személyesen is meggyőződhettek róla, hogy ezek a borok méltán kerültek ebbe a 21-es válogatottba.
Prestige Award

A média képviselőiből és szakértőkből álló zsűri 2014-ben a Doblo Wine & Bar-t, a Bortársaság Hegyvidék-i üzletét, a Gusteau Kulináris Élményműhelyt szavazta meg, mint amelyek kiemelkedő szerepet töltenek be a borvertikumban, hiszen a borok az ő közvetítésükkel, interpretációjukkal jutnak el az igényes fogyasztókhoz.
A Prestige Award-ot kiérdemlő borászat 2014-ben a Jásdi Pince lett, aki méltó utóda a korábban Szepsy István, dr. Lőrincz György és Takler Ferenc által elnyert vándordíjnak. Egy évig a csopaki Jásdi Pincében lesz látható Gáspár Géza - díjat megszemélyesítő - Bacchus szobra. Jásdi István munkásságát Doszpod László, Csizmadia András, dr. Lőrincz György és ifj. Figula Mihály méltató szavai mellett leginkább borai dícsérik. „Ars poeticáját” kellő mélységben a Szerenád a szőlőben c. könyvéből ismerhetjük meg. Szakmai elfogadottságát jól példázzák a különböző borászszervezetekben betöltött tisztségei (Vindependent, Pannon Bormíves Céh). Kiemelkedő szerepet töltött és tölt be a csopaki brandépítésben, a Csopaki Kódex létrehozásában és a terroir legjobb dűlőinek bemutatásában. Hozzáállását az is példázza, hogy a díj átvételét követően beszédében egy éppen nehéz helyzetbe került Káli-medence-i borász érdekében kérte a szakma segítségét. Egyike azoknak a borászoknak, akik kellő mértéktartással, de kritikusan hívják fel a figyelmet a borpiac egyes nemkívánatos jelenségeire, egyben utat is mutatva a jó megoldásokra.
A Prestige Award díjazottjainak a Diplomacy & Trade kiadójának nevében Freed Péter úr adott át egy közel 2 millió forint értékű megjelenési lehetőséget, amely az egyik legjobb média csatorna a magyarországi diplomáciai testületek és a Magyarországon befektető külföldi vállalatok vezetői előtti bemutatkozásra. A Prestige Reserve Club ezúton is gratulál a díjazottaknak, bízva abban, hogy a példaértékű teljesítmény további követőkre talál , ami az egész borász- és borfogyasztó közösség hasznára válik.
A fotókat készítette Harangozó Dávid – Budapest Week Publishing, Pál Gyöngyvér – Prestige Reserve Club.


https://www.flickr.com/photos/129350183@N08/sets/72157647469650994/