Hogyan nyerjünk 3 díjat 2 nap alatt-avagy-

Nemere II, a Balaton Prestige Reserve-je!

 

 

 

 

 

 

 

 

A Prestige Reserve Club támogatóként is hozzájárult az idei II. Borregatta sikeréhez. A vitorlás és borász társadalom baráti eseménye iránt ebben az évben is nagy volt az érdeklődés. A pezsgő és forró hangulathoz a borászok mellett az időjárás is hozzájárult. A kánikula azonban lehet, hogy a szervezőket legalább annyira megizzasztotta, mint a versenyzőket.

Mint támogatók, a verseny valamennyi kategóriában, a dobogóra jutott csapatok tagjait, 1-1 Prestige Reserve Bornaplóval ajándékoztuk meg, hogy legyen hová feljegyezniük kóstolási élményeiket.

 

A Prestige Reserve csapata a Nemere II. fedélzetén a II.Borregatta 1.napi túraversenyén másodikként (harmadik helyezés) futott be. A hajó skippere Láng Róbert volt, a Nemere II. tulajdonosa, aki a Prestige Reserve állandó zsűritagja is egyben.

A Balaton felszíne szombaton olyan sima és tükrös volt, mintha olajat öntöttek volna rá. A Nemere II szépen suhant a forró szélben.  Ezen a napon a vízen is meg lehetett tapasztalni hogy mit érezhet egy „tikkadt szöcskenyáj” a kopár szik sarján. Az ásvány és folyadékvesztést, persze tisztán egészségügyi okoból (és természetesen csak a verseny végén) pezsgővel és borral pótoltuk. 

A második napi pályaversenyen olyan „jól szerepelt” a csapat (továbbá a spinakker és a szél is!), hogy a Borregatta egyik támogatója – Yachting 2000 - teljesítményünket továbbfejlesztésre érdemesnek tartva különdíjként egy kétnapos hajóvezetői tréninget ajánlott fel.

A Prestige Reserve csapat és hajója, a Nemere II. még két különdíjban is részesült, úgymint a Borregatta Legszebb Hajója díj – a Johns Kft. felajánlásában - (erősen bízunk benne, hogy a szépséget a legénységgel együtt értették), valamint a Borregatta Fair Play díja, amit a csapat azért kapott, mert az első napi túraversenyen saját pozícióját rontotta annak érdekében, hogy figyelmeztessen egy másik versenyző hajót, hogy nem vett egy kötelező bóját. A Fair Play díj stílusosan egy Code Zero nevet viselő 2011-es Furmint volt Ember Sándortól.

      Díjeső ,napözön, hőtenger, borok, barátság, jó hangulat! Ilyen volt a II. Borregatta.

 

A Borregatta hivatalos eredményei itt.